< Tilbage

Hvem er Dansk Varmblods nye elitehingste?09-09-2021 - 11:21

Hvert år d. 1. oktober er der ansøgningsfrist om Elitehingstestatus, hvorefter Avlsledelsen tager stilling til eventuel udnævnelse. Det er gratis at ansøge. Såfremt der ikke er vedlagt tilstrækkelig dokumentation, returneres ansøgningen.

I tråd med Avlsplan 2030, hvor et af delmålene er øget specialisering, har Avlsledelsen tilpasset reglerne for Elitehingstestatus specifikt for dressur- og springhingstene. Springhesteavlen udgør kun ca. 1/3 del af Dansk Varmblods population, mens dressurhestene udgør 2/3. Springhingstene får derfor generelt

færre føl, hvilket tidligere gjorde det svært for dem at opnå Elitehingstestatus.

 

De nye tilrettede regler er følgende:

 

Avlsledelsen kan på et hvilket som helst aldersniveau udnævne hingste til Elitehingste. Hingsten skal opfylde mindst 4 af nedenstående grundlæggende krav. Hvis hingsten ikke opfylder punkt 2, skal punkt 6 være opfyldt. Kun Dansk Varmblods registrerede afkom kan indgå i udnævnelsen. I særlige tilfælde kan en hingst udnævnes til Elitehingst alene på baggrund af pkt. 1, såfremt den har opnået helt ekstraordinære konkurrenceresultater på højeste internationale niveau.

 

1. Hingsten har udvist god egenpræstation i sport, og mindst opnået status svarende til A-hest.

 

2. Dressurhingste: Mindst 30 stk. afkom er fremstillet og bedømt i Dansk Varmblod. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring.

 

Springhingste: Mindst 10 stk. afkom er fremstillet og bedømt i Dansk Varmblod. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring.

 

3. Hingsten har flere Dansk Varmblod registrerede afkom, der har opnået markante resultater i konkurrence eller ved afprøvninger (f.eks. et højt sadelkåringsresultat, placeringer ved Unghestechampionat eller DRF finale, deltagelse ved UVM m.v.).

 

4. Hingsten har et dansk dressur- eller springindeks på min. 120, som indikerer, at hingsten er blandt de 16% bedste i Dansk Varmblod.

 

5. Dressurhingste har mindst 5 Dansk Varmblods registrerede afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF´s championat. Springhingste har mindst 3 Dansk Varmblod registrerede afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF´s championat.

 

6. Hingsten har flere stykker afkom med status svarende til min. A-hest.

 

I særlige tilfælde dispenseres.

 

I kan læse meget mere HER 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem