< Tilbage

Gratis ansøgning til Dansk Varmblods springhesteprogram pr. 1. oktober.16-09-2020 - 10:10

Har du en Dansk Varmblods kåret hoppe ud af en avlssikker springafstamning og med særdeles gode springegenskaber, kan den måske optages i springhesteprogrammet. 

Find ansøgningsblanketten her 

 

 

Dansk Varmblods springhesteprogram blev iværksat i 2004 i forbindelse med den daværende specialisering af avlen i dressur- og springmæssig retning. Formålet med springhesteprogrammet er at udvikle et kvalitativt højt niveau af springheste inden for Dansk Varmblod samt at markedsføre hestene med det specielle springhestelogo, der er synlig i diverse katalogudtræk samt i Hestedatabasen.

 

For optagelse af kårede hopper skal mindst ét af nedenstående kriterier opfyldes

 

 - Gennemsnit af løsspringningskarakterer skal være mindst 8,5 (sadelkåring, 1-dages afprøvning, stationsafprøvning) og et dansk ungheste-springindeks på minimum 126 (svarende til de 2,5 % bedste). Hvis gennemsnittet i springning er mindre end 8,5, men ikke under 7,5, skal hoppens ungheste-springindeks være højere end 133.

 

 - Samlet springresultat ved Egnethedstesten skal være minimum 800 point og et dansk ungheste-springindeks på minimum 126.

 

 - Samlet springresultat ved championaterne for 4, 5 eller 6 års heste på minimum 8,5 point, samt et dansk champinatsindeks på min 126.

 

 -  Status som minimum B-hest i springning (3 x fejlfrie runder i MB-klasser) og et dansk konkurrence-springindeks på 126

 

 - To afkom, hvoraf minimum én er A-hest i springning (3 x fejlfrie runder i MA-klasser) og ét afkom er B-hest i springning (3 x fejlfrie runder i MB-klasser) samt et dansk konkurrence-springindeks på 126

 

Avlsledelsen kan i særlige tilfælde optage hopper i springhesteprogrammet, hvor andre forhold gør dem særligt attraktive. Endvidere kan avlsledelsen til en hver tid nægte at optage en hoppe i springhesteprogrammet, selvom den opfylder de angivne kriterier.

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem