< Tilbage

Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue 2022 finder sted under ECCO FEI World Championships Herning – Denmark 202225-01-2022 - 09:28

Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue er igennem fire årtier blevet afholdt på Vilhelmsborg, og har i den tid udviklet sig til at blive sommerens helt store arrangement for avlerne – og med årene er eliteskuet blevet et eksempel på avl og sport i bedste forening, da der parallelt afholdes landsstævne i dressur og springning på Vilhelmsborg.

 

KRAFFT Eliteskue

Med udspring i medaljekåring af årgangens bedste 3-års hopper omfatter KRAFFT Eliteskuet i dag også landsfinalen for de bedste 2-års hopper og føl udtaget i forbundets syv regioner, og alt sammen opdelt i de to discipliner dressur og springning. KRAFFT Eliteskuet danner også rammen om Dansk Varmblods Elitefølauktionen præsenteret af Dansk Hesteforsikring, hvor Dansk Varmblod hvert år afsætter særligt udvalgte føl til danske og udenlandske købere.

 

En enestående mulighed
For første gang nogensinde skal Danmark i 2022 være vært ved et VM i ridesport. Det sker i perioden fra den 6. august til den 14. august i Herning, hvor ECCO FEI World Championships Herning – Denmark 2022 afholdes i de fire discipliner springning, dressur, paradressur og voltigering.

Det firedobbelte verdensmesterskab i Herning bliver den største ridesportsbegivenhed på dansk jord nogensinde med ca. 1.000 heste og et estimeret deltagertal på 200.000 personer over de ni konkurrencedage. Verdens absolut bedste ryttere, trænere, hesteejere, sponsorer og andre hesteentusiaster er her samlet om ridesporten.

Dansk Varmblod har fået mulighed for at afholde KRAFFT Eliteskue 2022 under det firedobbelte verdensmesterskab i Boxen i Herning, hvilket er det ypperste, internationale udstillingsvindue, man kan forestille sig for Dansk Varmblods heste – unge hopper, føl og ikke mindst auktionsføl. Et udstillingsvindue for hele verden.

 

Eliteskue over to dage i Herning
I tråd med den hidtil kendte afvikling på Vilhelmsborg vil KRAFFT Eliteskue i Boxen ligeledes løbe over to dage, hvor den første dag afvikles med føl, mens anden dag er helliget hopperne. Føllenes dag består af fremvisning af føl udtaget til KRAFFT Eliteskue og efterfølgende finaler, hvor vinderføllene skal udpeges, og slutteligt Dansk Varmblods Elitefølauktion præsenteret af Dansk Hesteforsikring. Hoppernes dag starter, som det er kutyme, med 2-års hopperne og derefter medaljeaspiranter og udpegelse af årets hopper indenfor de to discipliner.

Føllenes dag bliver tirsdag den 9. august med gratis entré og hoppernes dag bliver torsdag den 11. august 2022 og kan opleves ved køb af en Equipark billet til blot 200 kr.

 

Planlæg allerede nu
Da eliteskuet vil blive afviklet på to hverdage i uge 32, vil være nødvendigt for de fleste deltagere at planlægge ferie- eller fridage, som det kan være en fordel af booke i god tid.

 

VIGTIGT: Vaccineregler
Dansk Varmblods Eliteskue 2022 underlægges det internationale rideforbund FEI’s regler om vaccination, og der skal man som udstiller være opmærksom på, at alle heste ved det internationale stævne skal være vaccineret i forhold til FEI’s regler. https://rideforbund.dk/ryttere-heste/vaccination-medicinering/om-vaccination

Det anbefales dog ikke at vaccinere føl, før de er 6 måneder gamle, og yngre føl anses for at være vaccineret igennem deres mødre.

For føllenes mødre og alle andre hopper på eliteskuet (2-års såvel som 3-års og ældre hopper) gælder det, at de skal være vaccineret i henhold til FEI’s regler.

Det vil sige, at hopper der ikke er vaccineret i henhold til FEI´s regler, skal som minimum have 1. vaccination og 3 uger senere 2. vaccination. Derefter skal der gå minimum 7 dage, inden de må møde op på stævnepladsen. Vaccination efter gamle regler gælder ikke.

Det er altså ikke en forudsætning at hoppen når at få booster vaccinen inden hoppen møder op på stævnepladsen. Booster gives efter 6 mdr fra 2. vaccine og er en forudsætning for at hoppen overholder gældende vaccinationsregler efterfølgende. 
 
 

Hopper der ikke er vaccineret efter FEI gældenende regler kan ikke entrere på stævnepladsen, så overvejer du at fremstille hopper og/eller føl med henblik på udtagelse til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue og/eller Elitefølauktion, så tænk allerede på det nu.

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem